Wilujeng sumping di toko online kami!

Akuakultur - ningkatna paménta nyandak kasempetan ageung

Industri akuakultur parantos ngembang sareng mekar gancang. Ayeuna, akuakultur nyumbang 50 persén lauk dikonsumsi sacara global. Ketergantungan kana akuakultur diharepkeun bakal terus ningkat, dina sababaraha kali tingkat pertumbuhan produksi daging sanés. Ketergantungan anu terus tumuh kana akuakultur nampilkeun kasempetan ageung, tapi ogé nambahan résiko pikeun produser.

Nalika tekanan pikeun ningkatkeun panen panén janten langkung parah, kaprihatinan ngembang ngeunaan tabrakan sistem akuakultur kabuka dina lingkungan sareng spésiés liar kusabab panyawat sareng paningkatan produksi limbah. Dina waktos anu sasarengan, lauk sareng kerang anu diangkat dina sistem kabuka rentan katerap panyakit anu aya di habitat alam, sareng kedah ngandelkeun arus walungan atanapi sagara pikeun nyandak produk limbah sareng ngajaga kaayaan anu saéna. Ngalaksanakeun tindakan biosékuritas anu épéktip anu diperyogikeun pikeun nyalindungan spésiés asli sareng ngamankeun lingkungan anu teu aya panyakit pikeun pepelakan anu séhat dina sistem kabuka. Faktor-faktor ieu parantos ningkatkeun paménta pikeun sistem darat anu misahkeun lauk sareng kerang anu di kebon tina rumpaka liarna.
Sistem loop-tertutup, sistem basis tank sapertos Re-sirkulasi Akuakultur Sistem (RAS) atanapi sistem aliran-liwat, nyayogikeun pisah tina spésiés asli sareng ngamungkinkeun paningkatan produksi di fasilitas akuakultur. Sistem anu dikandung ieu ngamungkinkeun pikeun nyiptakeun kaayaan optimal pikeun kaséhatan pepelakan, ningkatkeun panen sareng kualitas. RAS bahkan nganggo langkung cai.
Aman, sustainable, prosés hemat biaya sareng kontrol lengkep - disederhanakeun.


Waktos Post: Jul-21-2020